Anordna din egen festival


När det kommer till roliga saker i livet kan man inte sitta och vänta på att erbjudanden ska ramla ner i huvudet på en. Om man vill att något roligt ska hända kan det ibland vara bäst att kavla upp armarna och ordna det på egen hand. Ett förslag är att ordna en egen festival.

Det behöver inte vara så svårt som det kan låta, och det finns många populära svenska festivaler att snegla på och få tips och idéer från.

När du ska ordna en egen festival är det första beslutet ofta vilken typ av festival du vill ordna. Vilket tema vill du ha, och var ska festivalen hållas? Ska det kosta pengar att delta? Gör upp en budget, fundera över var din festival bäst kommer till sin rätt och boka ett datum. Sen kan du fokusera på detaljerna och fundera på om du vill servera mat och dryck på festivalen, om du vill att gästerna ska vara utklädda, och hur du ska dekorera festivalområdet. Kom ihåg att ingen tvingar dig att ordna en stor musikfestival med tusentals besökare, som den populära Way Out West som går av stapeln i Göteborg varje år. Du kan lika väl anordna en lego-festival i din egen lägenhet, eller en mat-festival på gården till din bostadsrätt. Bara du och din fantasi sätter gränserna!

Det roligaste med att anordna en festival är ofta förberedelserna. Fixa dekorationer från populära butiker som Kalaskungen där du hittar allt du behöver för att ordna en riktigt bra festival. Kom ihåg att tänka på musiken, ljuset och ljudet, så att gästerna trivs och uppskattar festivalen.

Genom att planera noga och bjuda in besökare i god tid skapar du goda förutsättningar för en riktig höjdar-festival som kanske kan komma att bli ett återkommande inslag år efter år. En bra festival är en upplevelse för livet och något som dina vänner garanterat kommer uppskatta och minnas länge.