Jukkasjärvi ICEHOTEL 2016

1454067-icehotel

Ishotellet i Jukkasjärvi är ett av de största turistattraktionerna under vintern för Sverige. Det som gör det unikt är inte bara att det är helt i is utan det byggs upp varje år. Det är dock att sno med sig souvenirer då det mesta är gjort av is med. Dock så är det perfekt för baren så den håller alla drinkar kalla.

Det är verkligen en unik upplevelse att besöka ishotellet. Allting skulpterats efter ritningar och det är allt ifrån stolar, fåtöljer och bokhyllor till whiskeyglas och sängar. Själva hotellet är känt som det största i världen och är över cirka 5500 m² och allt är byggt ifrån is och snö från Torne älv.

Varje år så börjar man själva bygget genom att samla is ifrån älven under mars månad och detta lagras därefter i en stor produktionshall med palts för över 40 000 ton snö och is. Snön används tillsammans med stora snökanoner för att täcka metallformar som sedan låter snön få frysa. När allt är fruset och hårdpackat, oftast någon dag senare, tar man bort formarna för att sedan finns det en stor mängd fristående korridorer och det är på dessa som ishotellet sedan byggs upp på.