Nyheter från pokervärlden

Marcin Chmielewski-EPT-13-Barcelona-2491

Den blomstrande pokervärlden har öppet året runt, dygnet runt, och det dyker hela tiden upp nya turneringar och utmaningar. De stora namnen, både spelare och företag, har alltid något nytt på gång. Det kan vara svårt att hålla sig konstant uppdaterad. Vi kan berätta ett axplock av de senaste nyheterna från spelare, turneringar och företag.

EPT

European Poker Tournament är inne på säsong tretton och medan den här artikeln skrivs pågår en deltävling i Barcelona, Spanien. EPT går därmed ihop med Estrellas Poker Tour för att kicka igång den nya säsongen. Om man vill delta finns det fortfarande möjlighet. Men med resa, boende och biljett kan det så klart bli kostsamt. Ett sätt att dra ned på det är att besöka EPT:s huvudsponsor, PokerStars, som delar ut prispaket för EPT till ett värde av 9000 euro. Just nu pågår EPT Main Event fram till den 28:e augusti. Därefter bär det av till Malta och Portomaso Casino som redan har hållit i flera EPT event.

Efter de första fem dagarna i Barcelona hade alla svenskar utom en blivit utspelade. Kvar har vi endast Lukas Berglund som efter dag fem låg på 17:e plats med 772,000 dollar i marker. Den ledande spelaren, Tom Middleton, ligger på 1,4 miljoner i marken så Berglund behöver några fler vinster innan han klättrar närmare toppen.

Jan_Bendik

Förra säsongen avslutades i Malta med åtta finalister, vinnarna av de tidigare delturneringarna. Finalisterna kom från hela världen fast det var helt klart en fransk tillställning:

  • Jan Bendik, Tjeckien
  • Adrien Allain, Frankrike
  • Jimmy Guerrero, Frankrike
  • Asan Umarov, Kazahkstan
  • Pierre Calamusa, Frankrike
  • Oren Rosen, Israel
  • Antione Saout, Frankrike
  • Dario Sammartino, Italien

Prispallen står i ordningen ovan, på toppen hittar vi tjeckiska Bendik och sist kom italienaren Sammartino.

En vacker underdog historia

World Series of Poker lockar till sig tusentals spelare från alla världens hörn. Och det betyder att det dyker upp en hel del amatörer runt pokerborden. Under årets upplaga av WSOP hade man ett litet billigare event som hette Crazy Eights. Det var här som vår underdog slog igenom.

Hung Le är en vietnames som bott i USA större delen av sitt vuxna liv. Han är över femtio med två barn och sin egen nagelsalong. Han gillar poker och bestämde sig för att delta i WSOP för kul. Ett smart drag av honom för han klättrade ända upp till toppen och mötte professionella pokerspelaren Michael Lech. I sista handen visade sig dock att Le hade ett “äss i rockärmen” så att säga. Med äss hög mötte han Lechs all in och rivern blankade, vilket betydde vinst för Le. Han kammade in 888,888 dollar på den vinsten. Förhoppningsvis kommer vi att se mer av honom under andra tävlingar.

Nytt pokerspel hos PokerStars

thumbDet senaste under augusti månad är PokerStars nya spel “Jacks or Better”. Under hela månaden kan du vinna 10 000 dollar om dagen. Genom att få bra pokerhänder samlar man poäng. Varje hand är värd olika mycket poäng. Ett fyrtal ger vinst direkt, medan ett par ger bara 2 poäng. Näst bästa efter fyrtal är kåk som ger 14 poäng. Efter man har samlat ihop 100 poäng får man sina upp till 10 000 dollar i vinst. Hur mycket man vinner slumpas fram. Man måste spela cash game-händer med insatser på 0,05-0,10 dollar.

Det låter så klart långt från 2 poäng för ett par till 100 poäng för chansen att vinna 10 000 dollar. Men när man spelar sin första hand för dagen får man 20 poäng som bonus, så man börjar på plus. Därefter gäller det bara att spela som vanligt och satsa på sina höga händer. Det går nog mycket fortare än du tror att spela upp till 100 poäng, speciellt om du är van spelare och klarar av flera händer på raken.