Ordna en fest hemma med mexikanskt tema för en oförglömlig kväll

I Sverige så har det blivit allt mer populärt på senare tid att anordna fester hemma med ett tema från ett annat land. Exempel på detta är Amerikansk BBQ, japansk sushikväll eller kryddig mat från Mexiko. Dessa kök bjuder på spännande och – för oss svenskar – exotiska smaker.

Ingredienser

På tal om mexikansk mat så är det en av de svårare typerna av mat då det kan vara krångligt att få till autentiska och korrekta smaker om man inte använder sig av rätt ingredienser. Det mexikanska köket bygger till exempel mycket på chili och olika chilivarianter ger olika smal. Tidigare så har det varit svårt att få tag i rätt saker för detta men tack vare att det har blivit allt vanligare att shoppa online så finns även detta tillgängligt direkt på nätet.

Recept

Om du har svårt med fantasin men ändå vill hålla en fest med ett mexikanskt tema så kan du hitta inspiration och ett par olika recept. Tacos är den svenska klassikern, men det finns så mycket mer att utforska – burritos, olika moles (såser) och en mängd läckra tillbehör som salsa, guacamole och stekta mosade bönor.

Utsmyckning & dekorationer

När det gäller utsmyckning så är det i stort sett alltid en garanterad framgång när man använder traditionella mexikanska färger.

Om du följer de tips som har angivits här eller bara har inspirerats så kommer din mexikanska fest helt klart att bli en stor hit. Med autentiska smaker, robusta recept och en passande utsmyckning så finns det inte allt för mycket annat att oroa sig över än musikvalet.