Sommarfestivaler 2017

Sommaren kommer med stormsteg eller det kanske var att ta i, nåväl sommar är på sina håll i Sverige redan här och det börjar breda ut sig en sommarkänsla utefter vårt avlånga land. Vi har spanat in sommarfestivaler 2017 och konstaterar att man har inte en chans att hinna med alla.

Det kan vara så att du redan har koll på de festivaler som du planerat att åka på och en del har redan varit medans andra är för snabbt inpå för att börja planera. Här kommer ett urval som du kan kolla upp om du har lust, fler festivaler och konserter hittar du på Gig Guide.

  • Sweden Rock är den som ligger närmast till hand att presentera, kanske det inte behövs någon större presentation men mellan den 7 juni och den 10 juni i Sölvesborg, närmare bestämt Norje så går denna klassiska rock festival av stapeln. Klassiska grupper som Aerosmith och Kansas kommer att medverka så också Svenska Candlemass plus många fler.
  • Bråvalla ligger lite längre fram i Juni och som sedan 2013 går av stapeln i Norrköping. I år med storheter som Linkin Park och Ella Goulding. Även Svenska storheter som Laleh och Miriam Bryant kommer att äntra scenen. Vill man bo bekvämt så bokar man självklart in på Elite och Grand Hotel i Norrköping och tar buss ut till Bråvalla Flygflotilj där festivalen håller hus.
  • Trästocksfestivalen är för den som vill åka norröver i sommar. Festivalen med gratis inträde tack vare hjälp av sponsorer gör den helt klart intressant. Festivalen går av stapeln den 21-22 Juli. Artister som uppträder i år är bland annat Linnea Henriksson, Säkert, Lisa Miskowsky och Thomas Stenström.