Stora sporthändelser 2015

Two men in living room watching soccer and cheering

Sport engagerar de flesta på ett eller annat sätt. Utbudet är stort så det finns oftast något som tilltalar någon och det gör att det de mest sedda kanalerna på tv. Här nedan ska vi titta lite närmare på vilka sporter som hade flest tittare under 2015.

Fotbolls-VM var den mest sedda sporten på tv 2015. Ungefär hälften av jordens befolkning såg delar av fotbolls-VM. Finalen gick mellan Tyskland och Argentina.

Tour de France är en gammal klassiker och kom på god andra plats för mest sedda sporthändelser.

På en tredje och hedrande plats kom sommar-OS.

Vi tar oss en titta på vad som hände i Sverige under sportåret 2015, här bjuder vi på några guldkorn som vi kan minnas tillbaka på. Simmaren Sarah Sjöström fick bragdguldet efter dubbla världsrekord på 100 meter fjäril. Fem VM-guld och bragdmedaljen var hennes. 10 km fristil för damer på skid-VM i Falun gick till Charlotte Kalla, dessutom tog hon brons i skiathlon samt silver i stafetten.

EM fotboll i Tjeckien blev en rysare av U21 laget som var nederlagstippat genom hela serien, men som till stod där som guldmedaljörer. Malmö Redhawks fick möta Leksand i ett försök till att kvala in sig till SHL igen och 2015 lyckades de så ta sig tillbaka efter 8 år in till SHL igen.

Zlatan Ibahimovic blev åter igen hjälte då han satte sin frispark mot Danmark och skickade på så sätt Sverige direkt till EM slutspelet i Frankrike.