Sverige dansar 2016

festival_331484618

Sverige dansar är en stor dansfestival som arrangerades för åttonde året i Västervik 2016. Festivalen gick i år av stapeln den 30 juni till 2 juli och under dessa tre dagar fanns det möjlighet att slipa sina kunskaper kring dansen eller prova på nya danser och på kvällarna fanns dansband som Sannex, Blender och Expanders på plats och även Saboga som Dj för dem som ville dansa salsa.

Under årets Sverige dansar fanns det hela 87 danspass att välja mellan där det fanns möjlighet att gå på workshops för att förbättra sina kunskaper inom till exempel bugg, fox och salsa med några av de bästa instruktörerna i landet. Det fanns även möjligheter att testa helt nya danser för att sedan på kvällarna dansa till populära dansband. På kvällarna anordnades dessutom dansshower som hölls av instruktörerna och även uppvisningar av danseleverna.

Som nybörjare fanns nu också möjlighet att lära sig att dansa under festivalen. Det hölls intensivkurser under 2 timmar per dag i bland annat Fox, Bugg, Bachata och Salsa och för dem som ville bättra på sina kunskaper i olika workshops så fanns det bland annat, förutom nybörjarkurser, de olika nivåerna – medel, avancerad, “för alla”, fortsättningskurs och Zumba att välja mellan.

Sverige dansar festivalen arrangeras och hålls på Lysingsbadet av Västervik Resort där det finns flera dansbanor och scener i vacker skärgårdsmiljö. Där finns även möjlighet till boende, service och flertalet restauranger.