Sweden Rock 2016

concert_85628539

Den populära festivalen Sweden Rock är tillbaka med flera olika kända artister som erbjuder en varierad blanding av rock, hårdrock, metal, blues och flera andra genrer. Den kända hårdrocks festivalen håller till utanför sölvesborg i södra Sverige och pågår från den 8:e till den 11:e Juni. Om du är ett fan av hårdrock och festivaler så är Sweden Rock ett måste i sommar.   

Den numera kända festivalen Sweden Rock började som en mindre festival år 1992 under namnet sommarfestivalen i Olofström. Sedan dess har den lilla musikshowen vuxit till den enorma festival den är idag. Sweden Rock är idag en av Sveriges mest berömda festivaler med besökare från runt om hela världen.

Ett av årets stora dragplåster är det amerikanske bandet Twisted Sister som spelar för sista gången i Sverige. De har ersatt den avlidne trummisen AJ Pero med ingen mindre än Mike Portnoy som tidigare spelade i Dream Theater. Andra kända artister som är värda att nämna är Slayer, Megadeth, Anthrax, King Diamond, Foreigner, Lita Ford, Symphony X och den kända gitarr virtuosen Steve Vai.

Under åren har Sweden Rock byggt upp ett rykte om att vara en festival där olika människor samlas och delar en underbar upplevelse tillsammans. Publiken består av personer som verkligen brinner för musiken och är där för att roligt. Så om du är sugen på att ha kul och lyssna på musik i sommar så är Sweden Rock rätt ställe.