Vad är Dreamhack?

datorspel_14851621

Dreamhack är världens största LAN-festival som hålls här i Sverige flera gånger om året som drar till sig spelintresserade personer från hela världen deras större festivaler pågår i 4 dagar 24/7.

  • Dreamhack summer 2016 18-21 juni
  • Dreamhack Winter 2016 24-27 november

Dreamhack handlar inte bara om spel utan allt från datorer till teknik och kultur.

När dreamhack drar igång är det mycket mer som händer än personer som spelar datorspel,

Det finns ett antal scener som spelar både live musik som Headhunterz och De vet du kommer vara där och massa andra saker till exempel som cosplay.

Många företag sätter upp båser för att vissa upp sina nya och gammla produkter allt från spel till hårdvara till datorn och annan teknik.

Under dreamhacks gång så händer det tävlingar i massa olika spel allt från små till dom största till exempel som counter-strike global offensive, starcraft, league of legends och dota.

Många av dom större turneringarna finns det mycket pengar att vinna som gör det till några av dom största tävlingarna i världen.

Självkart som nästan alla festivaler så kan man köpa varierande maträtter på plats.

Att dreamhack är ett alkohol fritt evenemang är nog ganska överaskande för många men dreamhack visar att man kan absolut ha en populärt festival för alla åldrar.

Allt detta gör dreamhack till en stor succé och drar in folk från hela världen för att spela,utforska nya spel eller teknik och träffa nytt folk som har samma intressen som du.